Albérlet Angliai Lakás Lehetőség

Albérlet Szoba Bérlés Angliában

Mikor valaki angliába érkezik avval a szándékkal hogy itt fog lakni és dolgozni, albérlet keresése lessz az egyik legfontosabb feladat. A másik a munka.Albelt


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbb bevándorló nem lakást hanem albérleti szobát tud csak bérelni. Angliában az albérlet a legolcsóbb. London és környéke heti £100-150 font körül mozog. Ezek nem hatlamas szobák hanem befér egy dupla ágy és talán van benne szekrény meg egy kis asztal.

Mindegyik albérletnél kérnek kauciót is ami lehet 2 heti de akár egy havi is. A tulajtól vagy az ugynöktől függ aki kiadja.

Nagyon sok albérlet (nem mind) ami Londonban kiado ilyen célra, lerobbant  régen festett szoba. A matracok sokszor agyon használtak és puhák a sok használattol. A házban általában az összes szobában emigránsok laknak  és nem ritka hogy 10-15 személy osztja meg a fürdőt és a WC-t.

Vidéken jobb a helyzet. Ott a bérleti díjjak is olcsóbbak és szebb és biztonságosabb a környék is. Több a parkoló. Mi London központjától 20 perc vonat útra lakunk és egy albérlet £65-75 font körül van hetente, átlag 2 heti kaucióval.

Saját ágyneműt mindenképpen ajánlott hozni, mert mégha bútorozottan adják is ki az albérletet, az nem jelenti azt hogy ágynemű is jár vele. Meg aztán kitudja ki aludt benne előtte és hogy ki volt-e mosva vagy nem

A nagyvárosokra Anglia szerte  jellemző hogy drágábbak az albérletek, mert több a kereslet mivel több a munkalehetőség. Vidéken sokkal jobb és szebb lakni, főleg kis gyerekeseknek. Sok zőld terület van, nyugisabbak az emberek. Az egyetlen negatívja, hogy kevesebb a munka lehetőség.

Ez nem azt jelenti hogy nincs semmi munka, csak azt hogy a választék nem olyan széleskörű. Az mellett a fizetések is inkább a minimál bér környékén mozognak ami per pillanat £6.15 font körül van óránként.

Ha csak egy személy jön ki és talál minimál béres munkát, az a fizetéséből jól megtud élni és még félre is tud tenni valamennyit. Ha egy család jön két gyerekkel és egyikük akar dolgozni és minimál bért kap, abból nem fognak megélni. Ha mindkettő dolgozik akkor viszont az egyik fizetés legnagyobb részét (£500-600 fontot) félre tudják tenni, mert a lakáson kívül a megélhetés nem drága.

Családosok nagyon nehezen fognak albérleti szobát találni, mert a legtöbb tulaj nem adja ki nekik, mivel törvényileg is szabályozva van hány személy lakhat egy szobában.

Tehat ha valakinek az a szándéka hogy Angliába költözik és egyedül álló, annak nem lesz túl nehéz dolga ha ramenős a munkakeresésben. Ha valaki családostól akar költözni, akkor annak ajánlott annyi pénzzel kijönni amennyi fedezi az első hat havi lakbért és a megélhetést. Hacsak nem szereztek munkahelyet a kijövetel ideéig. Abban az esetben is kell kb 2 hónapra elég pénz.

Családosoknak ajánlott úgy csinálni hogy az egyik fél jön ki először és munkát talál és miután összegyűlt elég pénz egy lakást kivenni, akkor követi a család.

Mi is adunk ki szobákat albérletbe és a mi lakóinknak minimálbér körüli keresetű munkahelyük van. Abból kifizetik a heti 65 fontot lakbérre és a többi kiadásuk után (kaja, ruha, mosószer, egy két sőr, stb) marad kb 400 fontjuk havonta, ha nem szórják el. Tehát a havi kiadásuk kb 500 font. Ha vesznek kocsit akkor arra is le kell vonni de itt a varosban sokan biciklivel járnak. A kocsik nagyon olcsók de a biztosítás rájuk drága.

Általában mindegyik albérletben van internet és lehet a konyhát használni és van mosógép. A szobáját mindenki saját maga takarítja. Van olyan hogy az egész ház albérlőknek van kiadva és van hogy a tulaj is ott lakik.

Az albérlet Angliában egy elfogadott lakásforma és nagyon sokan laknak albérletben

6 thoughts on “Albérlet Angliai Lakás Lehetőség”

 1. Hello ferjemmel es egy eves kis fiammal lakunk Angliaban heckmondwikben ismerosokkel egy hazban es kulon hazat szeretnenk nem messze dewsburyban es nagyon nehez alberletet keresnem ami persze nem is sokba kerulne….tudnal ebben segiteni? 🙂

 2. Szeretném ha tudnál segíteni…páromnak kellene albérlet Greenfieldben.

  Köszönöm a választ.

 3. szia .érdeklödnék hogy te tudnál e nekem segíteni ha szobá szeretnék kivenni a páromal,? nagyon elveszet vagyok ezena téren .kérlek válaszolj ellöre is köszönöm

  1. Szia. Nem tudom hol kerestek szobát, de nem valami olcsók. Londonban átlagban 100 font felett vannak hetente, vidéken kicsit olcsóbb, 65-75 font körül, plusz a kaució ami a kiadótól függ. Van aki két hetit, van aki egy havit kér.

   Londonban gyakori hogy az egész házban lakók vannak. Sokszor 10-15 ember oszt meg egy 3 hálószobás házat, közös WC-vel, fűrdőszobával, konyhával. Vidéken is van ilyen, de ott sokszor a tulaj is ott lakik így kulturáltabb.

 4. Sziasztok!
  Nekem az lenne a kérdésem,hogy fix állásra utaznék ki.Tehát én az első héten már keresnék(kaptam egy vendéglátós állást).Én mennék előre,majd Londonon kívül keresnék albérletet.Később jönne utánam a feleségem és a 3 éves kicsi lányom.Mik az esélyeink a megélhetésre?
  Válaszotokat előre is köszönöm,lehet jövő héten már indulnom kéne,várnak,viszont megfontolatlanul nem akarok belevágni.

  1. Gratulálok ha már van állasod. Az is okos dolog hogy először megteremteni a feltételeket a családnak. Londonon kívül olcsóbbak az albérletek, de egy keresetből nem lessz könnyű, ugyanis az utazási kőltség vidékről bejárni elég drága.

   Inkább London külső részein kellene lakást keresni, mert akkor a Londoni közlekedést lehet használni és olcsóbban kijön a munkába utazás.

   Keszűlj fel hogy egy egész lakásért 700-800 fontot is fizetni kell havonta, plusz erre még rájön a havi adó ami 100-130 font körül van, plusz a rezsi és a közlekedési kőltség.

   A legtöbben szoba bérlettel kezdik mert sokkal olcsóbb. Kb heti 100-130 font Londonban, (vidéken olcsóbb) de nincs havi adó és a rezsi is benne van és általában bútorozott. Mindenképpen ajánlom hogy pénz nélkül ne vágj neki és saját ágyneműt is hozzál, mert azt nem adnak mégha bútorozottan is van a szoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.