Boritékban Pénzt Küldeni

Lehet-e borítékban pénzt küldeni? Persze hogy lehet. Amiért nem ajánlják az a rizikó ami vele jár. Akárki ellophatja, vagy akár el is veszhet a boríték és oda a pénz.

Szabad-e pénzt küldeni borítékban? Persze hogy szabad. Sokan küldenek is.

Nyugaton a legtöbb pénz forgalom a bankokon megy keresztül, mert kényelmes. A cég beteszi a fizetésünket, mi meg egy kártyával akárhol vagyunk is, ki tudjuk venni ha kell valamire.

Számlákat fizetni is kényelmes, mert csak megmondjuk a banknak hogy havonta mennyit és hova küldje és kész. Nem kell vele foglalkozni. A hátránya ennek az egésznek, hogy sok pénzbe kerül.

Magyarországon is mostmár elterjedt szokás hogy a bankba utalják a fizetéseket.

Ha valakinek pénzt akarunk küldeni a bankon keresztül akkor jó borsos árat számolnak azért a gombnyomásért és teljesen mindegy hogy otthonról csináljuk az utalást az interneten keresztül, vagy személyesen bemegyünk a bankba és onnan.

Ha valaki ismerősnek vagy rokonnak akarunk pénzt küldeni akkor sokkal olcsóbb beletenni egy borítékba a bélyeg áráért elmegy, ha nem aggódunk a fenti rizikó miatt.

A legtöbb boríték oda ér a címzetthez. Nagyon nagyon kevés ami eltűnik valahol, tehát a rizikó egyáltalán nem nagy. Számlát nem tudunk így fizetni, mert ott valamelyik dolgozó tuti hogy ellopná a pénzt.

Ha sok pénzt akar valaki küdeni akkor jobb csomagban, mert a borítékban feltűnő lenne. Ha külfőldre akar valaki küldeni akkor vigyázni kell.

Az EU-n belöl nincs vámlezelés és senki nem bontja ki a csomagot, de ha az EU országokon kivülre megy, az ottani vámhatóság megfogja nézni mi van benne és elveszik.

A törvény azért nem szereti, mert nem tudják nyomon követni. A mai világban pedig, (mint Magyarország is példa erre), egyre jobban akarják tudni kinek mennyi pénze van, kitől jön és kinek megy.

Néha hallani rémhíreket hogy elveszett a boriték amibe pénz volt, de az a boriték akkor is elveszett volna ha nincs benne. Nem azért veszett el mert benne volt, hanem mert az volt a sorsa. Persze régebben ismertem postásokat MO-n akik kibontották gőzzel a nyugatról érkező leveleket és ha pénz volt benne kivették. Nem tudom ma mennyire van ez elterjedve.

Mivel ma már mindenki inkább attól aggódik hogy elveszti a munkahelyét ha bakit csinál, inkább a postás is lelkiismeretes munkát végez, minthogy rizikózza a megélhetését pár euróért ami a borítékban lenne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.