Cigarettát Dohány Árút Angliába Küldeni

Miért nem szabad cigarettát, dohány árút és szeszesitalt csomagban Angliába küldeni?

cigarettaMert Angliában mint Magyarországon is tiltva van a külföldi dohány termék forgalmazása és eladása.

Angliában a cigaretta és dohány különösen drága a nagy adó miatt amit rátesznek. Magyarországon egy harmadába kerül egy doboz cigaretta vagy sodrós dohány mint Angliában, így sokan látnak benne lehetőséget egy kis gyors és könnyű pénzcsinálásra.

Tehát ha csak a duplájáért adja el a csempész már akkor is gyors haszonra tesz szert. Ha valki postán küldi akkor a vámosok elveszik, mert átröntgenezik a csomagokat és látják mi van bennük.

Ha valaki csomagszállító céggel küldi akkor alá kell írniuk egy elismervényt hogy a csomagban nincs semmi illegális tartalom de ha mégis van akkor a feladó vállal minden felelősséget a következményekért.

A csomagszállító cégek mind együttműködnek a hatóságokkal és átadják a feladó és a címzett nevét, címét telefonszámát nekik a további eljárás érdekében.

Egy csomagszállító vállalat se vállalja hogy a járműveit a vámosok elkobozzák azért, mert valaki cigarettát vagy más illegális terméket akar becsempészni az országba a csomagszállító vállalat járműveit használva.

A legtöbb csomagszállító szolgálat ma már megmondja a feladónak hogy a csomagot ne zárják le mielőtt a sofőr odaér, mert meg kell neki mutatni hogy nincs semmi illegális termék benne. Ha a feladó nem hajlandó akkor nyilván azért mert illegális valami van benne és akkor már nem is fogják felvenni.

Mivel a csomagszállítók többnyire kis magán vállalkozások, így nincs más választásuk. Ha valaki postán küldi, a vámosok nem veszik el a posta autóit, repülőjeit, mert azok a cégek túl nagyok ahhoz és egy nemzet gazdasága függ a sok csomag és levél időbeni érkezésén. Kis cégektől viszont elveszik az autót és lefoglalják az összes csomagot ami a kocsin van, de a csempészeket az nem érdekli.

Angliába cigarettát és dohányterméket csak személyesen lehet behozni és akkor is csak egy bizonyos mennyiséget. http://csomag-kuldes.com/cigarettat-szeszesitalt-angliaba.html

A fenti linken lehet elolvasni mennyit lehet legálisan bevinni ay országba, de küldeni mással semennyit nem lehet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.