Ebayen vagy Amazonon jobb eladni

Ebay is Amazon is Internetes oldalak. Ebay licitálós, Amazon fix áras.

Hogy melyiken jobb eladni az attól függ mit árulsz és milyen gyorsan kell a pénz.

EBAYEN

ebayAz Ebayen minden elkel egy hét alatt ha jó (olcsó) az ára. Amazonon sokszor több idő kell mire elkel, de tobbet lehet érte kapni. Ha gyorsan kell a pénz akkor az Ebay nyer kézzel lábbal.

Az Ebayen mindenki olcsón akar vásárolni, de gyorsan elkel akármi.

Miért? Mert a maximum listázási period 10 nap ha licitálósra tesszük fel a cuccot és ha az ára olcsó, akkor el is fog kellni és máris megvan a pénz. Pl van egy 42 colos Plasma tv-m eladásra. Használtam már vagy két éve és akarok venni másikat. Kell még egy kis pénz hogy a másikat megtudjam venni. Felteszem a TV-t az Ebayre 0.99 cent kezdő licittel 7 napra és felfogják licitálni valahova mondjuk a 2-300-as osszegre és már meg is van a hiányzó pénzem az új TV-re Előre tudni lehet hogy el fog kelni ha jo az ára. Ha meg éppen kajára kell a pénz akkor is tudom hogy 7 nap múlva lessz pénzem.

Ebayen 1-10 napig lehet licitálósan listázni valamit. Tehát nem fix árasan. Fix Árasan 30 napig.

Ebayen számolnak jutalékot akkor is mikor listázzuk a cuccot és akkor is mikor elkelt. Átlagban az Ebay jutalék 15%-a az eladott árú árának.

AMAZONON

amazonAmazon az nem licitálós hanem fix áras és addig marad az árú az oldalukon, míg le nem vesszük, vagy el kel vagy nem kel el. Ha nem kel el egy fityingbe se kerül. ha elkel akkor attól függ mit árulunk, mert külömböző jutalék százalékok vannak külömböző árúkra.

Az Amazonon többért el lehet ugyanazt adni mint az Ebayen. Pl az Ebayen nem tudtam eladni egy digitális filmfelvevőt 45 fontért és az Amazonon egy hónappal később elment 135 fontért.

Aki az Amazonon vásárol az nemcsak azt nézi hogy olcsó-e az árú hanem a minőséget és kiszolgálást is keresi. Az Amazonnak jó hírneve van mert szigorúbbak a szabályok és könnyen kirugják az eladókat ha nem tartják be így a jó szervíz biztosítva van.

Az Ebayen sok a nézelődő/álmodozó. Az Amazonon már úgy nézelődnek hogy a VISA kártya ott van előttük az asztalon. Tehát célirányosabb a vásárlás. Azok már eldöntötték hogy akarnak egy olyat és ha megtalálják meg is veszik. Nem érdekli őket hogy olcsóbb az Ebayen, mert az Amazonon Quality a cucc és a kiszolgálás is. Tudják hogy működik, nincs elszakadva, olyan a színe, hogy biztos el lessz postázva, stb.

Tehát ha azt nézzük, akkor jobb az Amazonon eladni, mert több pénzért mennek el az árúk. Lehet hogy lassabban, de az se jellemző. Volt hogy feltettem egy valamit és másnap reggel mikor felébredtem ott volt az email Amazontól hogy elkelt a cucc.

Van egy ismerősöm aki könyveket árúl ott és megél belőle. Van egy másik aki CD-ket – DVD-ket árúl és abból vett házat magának.

Mindkettőre ingyenesen fel lehet íratkozni. Mindkettőn több millió látogató nézelődik naponta. mindkettőn lehet jó pénzt keresni.

Mi kell hozzá? Mint ahogy Vladimir elvtárs in mondta “Tanulni-Tanulni-Tanulni” és hogy a másik egykori nagy vezérünket is idézzem “Kitartás e**társak”.

Teahát mindkettő nagyon kitűnő jármű a pénzkereséshez csak el kell dönteni hogy több kell vagy gyorsabban kell.

Itt egy jó könyv aki eltudja olvasni 

Ebayen vagy Amazonon eladni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.