Hogy szereztem extra munkát magamnak Angliában

csomag kiszállításMunkát keresni, munkát szerezni Angliában nem nagy művészet. Vagy akarsz dolgozni vagy nem. Én nem akarok, de muszáj. Van munkám, dolgozok, de ülni egész nap a computer mellett nem ad túl sok mozgásra lehetőséget.

Ez a munka igazábol csak az ölembe esett, de azért csinálnom is kellett érte valamit. Mit? Egy telefonhívást. A munka nem tart tovább mint napi 3 óra hossza, de fizet kb £600 + fontot havonta es megvan csinálva délelőtt.

Vannak ezek a csomag kihordó cégek itt Angliában mint pl, Hermes, Yodell, stb. és ezek mind egyedi vállalkozókkal dolgoztatnak, ami azt jelenti hogy nincs sajat alkalmazottjuk akik a csomagokat kihordjak. Nem kell hozzá más mint egy autó és egy bankszámla ahova a fizetést küldik. Nem kell vállalkozói engedély se. Nem kell egyenruhát viselni se.

Anglia nem olyan mint Magyarország, hogy lassan még a saját szemeted kihordásáért is vállalkozói engedély kell.

Beszélgettem az egyik ilyen csomagkihordóval  az egyik cégtől és beszélgetés közben mondja hogy ezek a cégek mindig keresnek kihordókat és hogy ő  kb £1,000 fontot keres havonta fő állásban és naponta 3-4 órát dolgozik. vagy délelőtt, vagy délután csinálja meg, attól függ van-e valami más elfoglaltsága napközben

Miután elment, gondoltam felhívom őket és megkérdezem tényleg úgy van-e mert kis extra pénz nem árt és másoknak is tudom ajánlani. .

A hölgy a telefonba barátságos volt és megkérdezte van-e jogsim, meg autóm és angol bankszámla és azt mondta majd hív ha kell segítség. Mondtam neki hogy én nem akarok állandó dolgozó lenni, hanem csak mikor kell nekik beugró akkor hivhatnak.


Pár nap múlva hívott is és kérdezte lenne-e időm a héten egy két napot menni. OK mondom. Utánna egy héttel később megint hívott hogy kellene egy hetet menni. Utánna megint hívott hogy megint kellene. Aztan megint hogy kellene 2.5 hetet menni.

Ezek semmi papiromat nem néztek meg, nem kellet még a jogsim se bemutatni és a kocsi papirokat se semmit az eg vilagon. Elfogadtak mindent úgy ahogy mondtam.

Havonta egyszer fizetnek és a pénzt átutalják a bankszámlámra. Ez a munka hasonlít a postás munkához, csak nem levelet hanem csomagot kell kivinni. És nem a postának hanem privát cégnek. A csomagok kis csomagok amit az emberek vásárolnak boltokból mint pl a Next-ből vagy az Ebayről. A legnehezebb se több 6-7 kilónál.

Angliában sok ebay eladó és bolt, vagy online bolt ugynevezett futárszolgálatokat és nem a postát használja, mert olcsóbbak. Így aztán rengeteg csomag van küldve ezek álltal.

Sok más cégnél is elég egyszerű elhelyezkedni ha az ember beszáli a nyelvet. Itt pl. nem kell igazából nagyon beszélni, de azért meg kell érteni amit mondanak vagy elmagyarázni a választ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.