Ingyenes Weblapszerkesztő Program

Ingyenes Weblap SzerkesztőSokan Keresnek sok pénzt az Interneten és ezt Magyarországról is meg lehet csinálni. Kell hozzá egy weblapszerkesztő program meg egy ötlet. Annyi az egész. 

Melyik a legjobb weblapszerkesztő? Mindegyik a legjobb, mert minddel lehet weblapot szerkeszteni. Felesleges kiadni száz ezreket egy DreamWeaver programra mikor olyan bonyolult a használata hogy PHD végzettség kell hozzá.  Egy síma ingyenes weblapszerkesztő program mint pl a wordpress (magyarul is ingyenes) vagy kompozer (angolul van csak) épp olyan jó weblapokat lehet csinálni.

A WordPress ami itt letölthető WordPress Magyarul és teljesen ingyenes. Mint minden programot ezt is kicsit tanulni kell, de nem nehéz. nagyon sok online újság is a wordpress programot használja. Én a delmagyart szoktam olvasni mert arról a részről eredek és az tuti hogy a wordpress programot használja. Általában mindegyik azt használja és ha nekik jó, akkor nekem is. Ez a blog is a wordpress programmal van csinálva.

Millióféle template-et, blokkot (plugins)  le lehet hozzá tölteni és teljesen megváltoztatni az eredeti kinézetét.

Én minden programot úgy tanulok, hogy próbálom. Nyomom ezt és azt a gombot hogy mit csinál. Ha elrontom akkor bezárom anélkül hogy elmentenék akármit is és újra kinyitom a programot és újra kezdem. Ugyanakkor van aki szereti az útmutatót használni.

A Kompozer webszerkesztő itt tölthető le Kompozer letöltés Ez a program csak angolul van, de olyan egyszerű használni hogy egy órai gombnyomkodás után már lehet egy egyszerű weblapot vele csinálni.

Pár napi gyakorlás után lehet egy olyan lapot csinálni ami megállja a helyét a neten.

Nem kell keresni a “tökéletes meg a legjobb” programot mert nem létezik. Semmi se tökéletes és semmi se legjobb. Az ember aki használja az csinálja a legjobb tudása szerint és akkor lessz csak “tökéletes”.

A WordPress programot sokan Blog készítésre használják holott weblap szerkesztésre volt eredetileg tervezve, de mivel egyszerű, így elterjedt a blog készítők körében és ma már az általánosan elfogadott Blog készítő program.

Vannak más blog programok is amik ingyenesek, mint pl. Joomla amit nem olyan könnyű használni mint a WordPress-t de nem sokkal nehezebb. Most nem foglalkozunk masokkal.

Weblap vagy Blog, teljesen mindegy, mert mindegyikkel lehet sok pénzt keresni az interneten. Ha weblap szerkesztőt használunk egy weblap csinalásához akkor mindent nekünk kell felépíteni benne, de ha WordPresst használjuk akkor ingyenesen előre elkészített blokkot tölthetünk le hozzá és összerakjuk mint a lego játékot.

Pl Web boltot akarok az oldalamon. A webszerkesztővel nekem kell megcsinálni, a WordPress-el letöltöm a blokkot és betelepítem. Ugyanígy van a többi blokkal (Plugins) is.

A WordPress-el ugyanúgy lehet Weblapot is csinálni mint Blogot.

A kompozer weblap szerkesztő az egy úgynevezett WYSIWYG ami azt jelenti hogy What You See Is What You Get, magyarul (amit látsz a szerkesztőben úgy fog kinézni a weblapon is). Tehát nem kell html programozást tanulni, hanem ahogy be van írva a szöveg vagy ahogy a kép be van illesztve a szerkesztőbe, ugyanúgy fog kinézni az elkészűlt weblapon is. A WordPressnél is hasonlóképpen működik csak ott a szerkesztőben kicsit máskép néz ki.

A legjobb mindkettőt kipróbálni és megnézni melyikkel könnyebb elindulni. Aztán ha már van gyakorlat akkor lehet másra váltani ha valaki kíváncsi.

A másik ami talán még jobb szerkesztő mint a DreamWeaver, mert egyszerűbb használni és majdnem annyit tud, az a Serif WebPlus nevű szerkesztő. Itt lehet letölteni Serif WebPlus Letöltés Ez a program bonyolultabb mint a többi, de ha nekem sikerült annak idején gombnyomásokkal megtanulni a használatát akkor biztos vagyok benne hogy másnak is sikerülni fog. Igaz több hetet eltöltöttem vele, de nem bántam meg. Ez a program nincs magyarul így aztán aki nem beszél angolul annak tényleg csak a gombnyomásos technika marad.

A másik lehetőség pedig egy online platform ami teljesen ingyenes és nem kell semmit se letölteni a Blogger.com oldal. Ez a google tulajdonában van és ha már van gmail vagy más google felíratkozásunk csak be kell jelentkezni és csak a képernyőn lévő utasításokat követni. Nagyon egyszerű használni és sokan csinálnak jó pénzt evvel is.

A weblap vagy Blog vagy akármilyen online megjelenésnél a legfontosabb az SEO (Search Engine Optimisation) ismerete. Ami semmi mást nem jelent mint a Kereső optimalizálása. Mint pl a Google vagy a Yahoo vagy Bing és a több ezer másik. Ez azért fontos hogy mikor valaki rákeres olyanra a neten amit mi is ajánlunk, akkor  a mi oldalunk ott legyen az első oldalon. Ha nincs ott akkor senki se fogja megtalálni, mert a 10-en már senki nem keres semmit.

 

Join the Forum discussion on this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.