Kutyaszállítás veszélyei

Beteg kutya

A kutyusok is élőlények és a szervezetük épp olyan érzékeny mint a mienk. Ha szállítjuk vagy szállítatjuk valaki mással akkor érdemes egy állatorvost megkérni hogy vizsgálja meg a kutyust hogy egeszséges-e egy hosszabb utazásra.

Ez különösen fontos ha a kutyát repülővel szállítjuk, mert ott elég magas az elhalálozási arány ha az állat nem egészséges. A ketrec mérete is fontos hogy kényelmesen elférjen benne. Kis, macska szállító plasztik ketrec men elég nagy méretű egy kutyának. A kutya beszorítva érezheti magát és könnyen sokkot kaphat amit ha nem veszük észre, akár a halálához is vezethet.

Némely kutya rosszul lessz a jármű mozgásától. Ezeknek gyógyszert kell beadni utazás előtt hogy minél könnyebben átvészeljék az utazást (nyálaznak vagy a sarokba bújva reszketnek, esetleg hánynak is). Ha hánynak akkor a lábait is figyelni kell hogy tudják-e használni. Ha kinyúlik és kiterül mint egy béka az egy igen komoly sokknak is lehet a jele. Ilyenkor amilyen hamar csak lehet el kell vinni állatorvoshoz, vagy ha nem lehetséges, akkor ott állni addig amig esetleg elmúlik ez az állapot.

Ha kocsival utaznak és nagyon meleg van akkor csak olyan kocsival utaztassuk amibe van légkondicionáló, mert a kutyák nem képesek izzadni, így a felesleges hőt csak lihegéssel tudják kiadni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.