Meddig érvényes a kutya útlevél

állat útlevélA kutya útlevél addig érvényes amíg a veszettség elleni oltás. Mikor kutyát macskát viszünk más Európai országokba akkor igazából csak útlevéllel szabadna vinni ami bizonyítja hogy az oltásai és kezelései rendben vannak.

Míg az Európai Kontinensen a "kutya se nézi" a papírokat, amikor Angliába visszük ott feltétlenül megnézik a Francia oldalon a kompolásnál, az útlevél ellenőrzésnél. Ha a kutya macska papirjai, oltásai nincsenek rendben akkor nem engedik át őket.

Ezek mind be vannak vezetve az állat útlevelébe. 

Angliában általában 3 éves veszettség elleni oltást adnak be, ami 3 évig jó. Az állatorvos beirja az oltás beadási és a lejárati dátumát is. Ha az állatorvos aki beadta az oltást nem írta be a lejárárati dátumot akkor csak 12 hónapig érvényes. Ha be van írva, akkor addig érvényes amíg az oltás.

Ha Angliába akarnak kutyát macskát szállítani akkor a veszettség elleni oltás lejárati dátumát is be kell hogy írja az állatorvos az útlevélbe

Ha az állat az oltás lejárata előtt kap egy frissítő oltást akkor azt az állatorvos beírja és így megvan az útlevél lejárati dátuma is hosszabbítva.

Angliában nincs veszettség és ezt az oltást szigorúan ellenőrzik.

A kutya útlevél ára állatorvostól függő. Mindegyik mást számol kis eltéréssel. 2-3000 ezer forint körül vannak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.