Mennyibe kerül a kutyaszállítás

Jó kérdés, mennyibe kerül?

Ma hivott valaki (nevezzük Ürgének) Magyarországról Angliába kutyaszállítással kapcsolatban és az ár után érdeklődött. Miután megmondtam neki, meg is kérdezte hogy miért ilyen -drága-, mert Ő olvasta a neten hogy van hogy  valaki utazik kocsival angliába és mások betársulhatnak és hogy 50-70 font szokott lenni. 

miert olyan draga

Mint minden jó magyar, ez is ingyen akar mindent és nem érti hogy két oldala van az üzletelésnek. 

Az egyik mikor vesztességes, -de azt ne nevezzük üzletelésnek, mert az igazából hülyeség és az ürge amúgy se értené miért hülyeség az a fajta üzletelés; a másik oldala pedig maga az ok amiért valaki businessbe van. Pénzt keresni! Ja! Van aki aztán úgy tudja csűrni csavarni a munkáját hogy tényleg pénzt is csinál vele.

Na most pl az átlag kutyaszállítási ár, per kutyánként nem negyven ötven font körül mozog Magyarország és Anglia között. Az ürgének ez sok és lehet hogy ennek több oka is van. Az egyik hogy Ő is mindent ingyen csinál, -dolgozik, bevásárol a szomszédnak, kijavítja a város utcáit, talált egy gyárat ahol végre ingyen tud dolgozni, stb. A másik ok lehet hogy nincs egy fillérje se és azt hiszi más is ingyen dolgozik, a harmadik ok lehet hogy fogalma sincs miről beszél. 

Szerintem vagy az első vagy a harmadik vonatkozik rá. Ugyanis aki ingyen csinál mindent, el se tudja képzelni hogy azért fizetnek is máshol, ha meg fogalma sincs akkor nem értem hogy jutot a kérdés az eszébe, hanem előbb utánna nézni és utánna hívni cégeket akik azért vannak businessbe hogy pénzt keressenek hogy a saját és családjuk életét jobbá tegyék.

Anglia és Magyarország 4500 kilométer oda vissza. Az ürge hiszi hogy egy cég elmegy az ő kutyájáért és elhozza neki a potom forintért (amire Ő gondolt) és még utazik is 4500 kilométert mikor az üzemanyag és a többi kiadások 400 ezer forint körül mozog munkabér nélkül. Az egyszerűek azt gondolnák hogy nem létezik hogy az üzemanyag, komp, autópálya matrica stb annyi pénzbe kerül. Akkor még nem is beszéltünk arról hogy enni is kell az uton és a kocsit is uzemkepes modban kell tartani.

Na meg azt is említsük meg, hogy az illetőnek aki utaztatja a másik kutyáját valamiből meg is kell élni és mivel állandóan uton van így nem tud elmenni se gyárba, se kubikos munkát vállalni és amúgy se kapná meg azokat a munkákat, mert ez az ürge ingyenbe dolgozik és inkább őt alkalmaznák mint egy olyat aki pénzért szeretné csinálni.

Szóval mit lehetne ebből az esetből tanulni? Azt például hogy ha ingyen dolgoznánk, akkor erre az ürgére számíthatnánk mint munkaadóra. Sőőőőt, valószínű hogy egyik magyar állampolgár se lenne munkanélkül a belátható jövőben. 

Azt is tanulhatnánk, hogy ha ingyen szállítanánk akkor annyi munkánk lenne, hogy más ingyen munkást is toborozni kellene csak azért hogy a munkát eltudjuk végezni.

Azt is tanulhatnánk hogy mi ne legyünk ilyen egyszerűek mint ez az ingyenmunkás és gondolkozzunk el mielőtt megszólalunk. Lehet hogy Magyarországon mindent ingyen akarnak, de a világ nem úgy működik. Sajnos fizetni kell mindenért,

Aki nem érti hogy más ideje pénzbe kerül annak inkább arra kellene koncentrálni hogy hogy csináljon meg mindent saját magának, hisz kiutazhat az ürge is angliába a saját kocsijával és akkor nem kerül neki semmibe a kutya szállítás, kivéve a regisztrációs dij a határnál. Aztán meg az üzemanyagot is biztos ingyen kapná a kutakon, a kompot is ingyenbe használhatná biztos, ha elakad útközben akkor tuti hogy a kocsi javító is ingyen kirohan megjavítja a kocsiját és vígan engedi útjára örűlve hogy végre valakinek ingyen csinálhatott valamit.

A legfőbb tanulság pedig az hogy az ilyen ügyfelet mindig máshoz kell küldeni. Megértetni vele hogy mi nem a megfelelő cég vagyunk számára és vannak más cégek ahova fordulhat. Minél előbb meg kell szabadulni az ilyen ügyféltől, mert az ilyen ürge csak lefelé húz akármilyen céget is, de ugyanakkor elsőosztályú kiszolgálást követel.

Hmmmm. Vajon miért olyan drága fogat húzatni? Nem tellik bele csak egy fél percbe. 

Természetesen mindannyian megkérdezzük valaminek az árát ha érdekelve vagyunk és az a helyes, de elvárni hogy valamit vesztességgel adjon nekünk egy cég nem lehet. Ha nem tetszik akkor megköszönjük és tovább állunk. Ha az ügyfél elvárja a cégtől hogy tiszteletet adjon neki akkor az ügyfélnek is meg kell adni azt a cégnek. Igaz hogy azért vannak hogy a kényelmét szolgálják, de nem ingyen van a kényelem.

3 thoughts on “Mennyibe kerül a kutyaszállítás”

 1. Üdv,
  Olvasva a cikket pofátlanságnak találom a véleményt. A 3 lehetőség közül nem sorolnám az “Ürgét” semelyikbe. Ugyanis, míg más így is úgy is megy autóval Angliába így semmi vesztesége ha egy kutya is utazik az autóban. Nem azzal kell ilyen szinten érvelni, hogy mert ez üzlet, hanem semmi bántás nélkül is el lehet magyarázni. Amúgy meg igen is sok ez az összeg ahhoz képest, hogy nem 1 db kutyát szállít aki egy ilyen vállalkozást vezet. Én is üzletasszony vagyok, de sosem vágtam az ügyfeleim pofájába, hogy ha nem tetszik az ajánlatom egy barom vagy, keress mást!!!
  Én kihasználásnak vélem a szemtelenül nagy összeget egy kutyusra, mert az emberek ki fogják fizetni, hisz hiába egy állatról beszélünk egy társ is egyben. A Budapesten járó túrista jut eszembe, ami egy magyarnak 1500ft, a külföldinek 1500euro!!!!
  A cikken érezni a felháborodást, amin viszont én háborodtam fel.
  Elnézést a kommentért ha nem tetszik, menjen máshoz 😉

  1. Hey, Koszi a commentet. Igazan otletes volt. A nagy osszeg relative, mert ha azt nezem hogy egy ugyved felszamol 50 ezer forintot hogy egy levelet megirjon az sok, de ha az a level hoz nekem 5 milliot akkor nem sok. Ha 4500 kilometert lehajt valaki a mas kutyajaval akkor mar az uzemanyag is rengetegbe kerul igaz vannak mas kutyak is a kocsiban de eppen azert olyan olcso az ar, mert megosztjak az utikoltseget. Ha csak egy utazna 4500 kilometerre akkor nem lehetne olyan olcson meguszni.
   Az hogy az illeto ugyis megy oda az nem jelenti azt hogy ingyen elviszi mas kutyajat is.
   Ha a komuves valaki hazaban dolgozik es az megkeri hogy “ha mar ugyis itt van nem rakna at azt a kemenyt is” az se ugyanaz igaz?? Vagy gondolod hogy ha mar ugyis ott van akkor atrakhatna??
   A business az business es el kell ismerni hogy a penzert business. Van a Maltai szeretet szolgalat meg egyeb alakulatok akik ingyenbe segitik az embereket igaz hogy azok is jovedelembol (admanyokbol) elnek, csak az o hasznuk maskepp van elkonyvelve.
   Tehat a tanulsag az hogy ha mast fogadunk fel hogy dolgainkat megcsinalja akkor penzbe fog kerulni. Ha az ar erdekel akkor korbehivok par ceget es megerdeklodom es utanna eldontom inkabb megcsinalom en vagy kifizetem a beruket. Simple as that. Te mennyiert dolgozol??

 2. Sziasztok!
  Érdeklődni szeretnék hogy mennyibe kerülne 2 perzsa cicám (nem eladásra szánt) átlagos méretű saját szállítójában Miskolcról Skelmersdale-be való szállítása? Előreláthatólag dec. hónapban.
  Köszönettel: N.Anita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.