Mi a blog.

Mi a blog

Mi a Blog

A blog az egy füzet tulajdonképpen, vagy egy internetes napló. A tulaj általában leírja benne a gondolatait, meglátásait, vagy a hobbijáról ír, a kutyájáról, macskájáról a kajákról amit szeret, vagy amiről csak akar.

Mások meg elolvassák és ha érdekesnek találják akkor valószínű hogy később vissza vissza látogatnak hátha a tulaj írt egy újjabb cikket benne. Egy Bloggal pénzt is lehet keresni és a következőkben majd beszélünk arról is hogy hogy lehet pénzt keresni egy bloggal

Ez is egy blog amit most olvasol. A blog akármilyen témát tartalmazhat amit a tulaj érdemlegesnek talál közölni a világgal.

Blogot nem nehéz csinálni. Kell hozzá egy tárhely épp úgy mintha weblapot csinálnánk és egy web cím (domain név), ami nem más mint egy weboldalnak a neve. Pl ennek a weboldalnak a neve csomag-kuldes.com. Ezt egy internet címet áruló cégtől kell megvenni. Kb 3-4000 forint csak egy évre és minden evben újra meg kell venni. Ez mellett kell egy tárhely ahol a blogot-weblapot lehet tárolni.

Tárhely nélkül nem lehet az interneten látni. (lehet ugyan saját server is de azt most nem tárgyaljuk) A tárhelyre lehet a blogot vagy weblapot feltölteni és ott láthatja meg a világ. Nem nehéz az egész.

A tárhely költsége változó, attól függ milyen extrákat adunk hozzá, de a legtöbb és tökéletesen megfelelő tárhely kb 10,000 ezer forint körül van egy évre. Tehát ez se sok pénz.

Vannak ingyen térhelyek is de ott vannak szabályok amit be kell tartani és nem lehet akármit feltölteni. Ugyanakkor nagyon kitűnő lehetőséget adnak elkezdeni egy blogot vagy weblapot.

A legnépszerűbb blog program a WordPress. Van Magyarul is és teljesen ingyenes. Itt lehet letölteni. WordPress letöltés Ez a blog is a WordPress programmal van csinálva. Nem kell hozzá semmi kódolást tudni. Az ember telepíti és utánna csak egy kis időt kell eltölteni vele hogy megtanuljuk mi mit csinál. (pont úgy mikor egy weblapra megyünk és kattintgatjuk egyik gombot a másik után, nézve mi jön fel a képernyőn.

Bloggal pénzt is lehet keresni és nem is nehezen. Ha már csak annyi összejön hogy a webcímet és a tárhelyet kifussa, akkor azok már ingyen vannak. Ha több jön be, az már ajándék. Ha havonta annyi jön be, akkor az már jó hasznot is ad.

A következőkben elmondom hogy lehet pénzt keresni a bloggal.

Mi a Blog?

Join the Forum discussion on this post

2 thoughts on “Mi a blog.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.