Mi az az Internet Marketing

Mi az az Internet Marketing?

Mi a marketing alapjaiban? Semmi más mint mások gondolat menetének psychologiai behatása. Internet marketing is ezen alapul. 

Mindennapi életünkben rengeteg marketing alapú psychologiai befolyással találkozunk. Hírdetőtáblák, rádió, televízió, újságok és újabban az internet is Szinte minden termék valamiféle marketing módszerrel van eladva. Legyen az a kirakatban, vagy pedig újságban, TV-ben, az interneten.

Sok pénzt lehet az interneten keresni, de ahhoz hogy úgy legyen, meg kell tanulni hogy működik a marketing az interneten. Ha nem tudjuk hogy kell az emberek szeme elé vinni a termékünket akkor nem fogják megvenni. Mikor beírunk valamit a keresőbe és nem látjuk az első vagy a második oldalon akkor nem sokat ér a weblap mert a tizediken vagy ötvenediken már senki nem fogja keresni. 

A marketing technika az ami az első oldalra hozza az oldalunkat és azt kell megtanulni. Ez egy folyamatos tanulás, mert a keresők mint a Google, Bing, Yahoo, stb, állandóan változtatja az algoritmust és finomítják hogy minél közelebb legyen a feljövő találat a keresett szóhoz. 

Ezt a marketing technikát úgy hívják hogy SEO, (Search Engine Optimisation.

Ennek kétféle változata van. Online SEO és Offline SEO. Az Online az pl, a linkbuilding, a forumokon való résztvétel, hirdetés más weblapokon, a Google Adwords használata, guest blogging, stb. 

Az Offline akkor történik mikor a weblapot szerkesztjük a saját gépünkön. A képek használata, a tartalom megírása, a kulcsszavak használata, kiemelt szöveg, olvashatóság és értelmezés könnyűsége, stb.

Az internet marketing nagyon összetett marketing tanulást igényel, de ha kitartunk akkor kifizetődő. Nagyon gyakori hogy egy weblap több ezer dollár hasznot hoz havonta a tulajnak.

Mi kell ahhoz hogy több ezer dollárt keressünk az interneten? Először is a negative gondolatokat, cinizmust kritikálást fel kell adni. El kell fogadni hogy mindenki okosabb nálunk és mindenki mástól csak tanulni tudunk akármilyen ember is legyen a másik.

Miért fontos ez? Azért hogy taníthatók legyünk. Ha nem vagyunk taníthatók akkor már mindent jobban tudunk és garantált hogy nem fog sikerülni.

Aki mindent tud az nem tanítható. Aki cinikus és kritikus az nem tanítható. Aki nem ismeri el a másik törekvését és eredményeit az nem tanítható.  Az soha nem fog sok pénzt keresni az interneten és máshol se. Aki mindig mást okol a sikertelenségéért az nem tanítható. 

A hiba mindig bennünk van és nem másban. Ha mi nem azt és úgy csináltuk volna ahogy éppen csináltuk akkor a baj nem tortént volna meg. Ez így igaz. A másikra rákenni soha nem hoz sikert. Ilyen beszólások hogy pl, "Ja hát neki könnyű mert neki már van. " vagy pedig "ja hát az összecsalta magának". Ezek semmi más mint kibúvók és mások okolása a mi szerencsétlenségünkért. Tényleg csalt a másik? Lehet hogy nem is csalt hanem ügyeskedett és ha már volt neki, teljesen mindegy. Lehet hogy éppen akkor is dolgozott mikor mi otthon lustán TV-t néztünk. A tény az az hogy neki van, nekünk nincs. Nagyon fontos tény.

Aki az osztály hülyélye volt, most milliomos és a fél város neki dolgozik. Igen mert az okos már előre tudja hogy nem lehet megcsinálni a hülye viszont nem és addig csinálja, míg egyszer csak sikerül neki. Az okos nem tanítható. A hülye igen.

Aki az interneten vagy akárhol akar sok pénzt keresni, az mindig másoktól kell hogy tanuljon. Egy ember soha nem tud annyit mint mások. (vedd észre a többes számot)

Mi az az internet marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.