Mire Jó a Blog

Mire jó a blog?

A bloggal pénzt lehet keresni.

 

Mire jó a blog

Mire jó a blog

Nem is keveset. Vannak blogozók akik több tíz ezer dollárt keresnek havonta
a blogjaikkal. Vannak akik semmit se keresnek vele.

Van aztán olyan is aki ötleteit terjeszti a világban a blogjával. Van aki csak irka firkál és ha megunja akkor abba hagyja.

Hogy lehet a bloggal pénzt keresni? Egyszerűen. Csinálni kell és a többi jön magától.

Van aki nem csinál semmit és nem keres egy fillért se. Segélyből él vagy dolgozik valakinek. Van aki blogozik és pénzt is keres vele.

Nézz szét a blogomon mert ez a blog is csinál nekem pénzt mindennap.  Nem látszik mi? Pedig igaz. Ha szétnézel rajta és ide oda kattintgatsz akkor előbb utóbb meglátod mire jó a blog.

Utánna ha akarsz te is csinálhatsz egy blogot. Mi kell hozzá? Kell egy webcím amit meg kell vásárolni. Domain névnek is hívják. Utánna kell egy tárhely ahol a blogod tárolod. Innen jut a cucc az internetre és a domain név ami a cím amit be kell írni a böngészőbe ha meg akarod nézni. Ja, még kell hozzá egy weblap szerkesztő vagy pedig egy blog program mint a wordpress például.

A szöveg amit írsz a blogodba tele van fontos szavakkal.

Kulcsszavaknak hívják.

Ha valaki ezt a kulcs szavat beírja a gugliba akkor lehet hogy megtalálják a blogodat. Attól függ miről szól a blogod. Ha  például a blogod arról szól hogy –hogy lehet körömgombát gyógyítani– és valaki beírja azt a kulcsszavat akkor lehet hogy megtalálja a blogodat és elolvassa.

Sok másik weblap is van az interneten ami vagy jobb, vagy rosszabb a te blogodnál. Amelyik a gugli első vagy második oldalán van azt mindenki megtalálja és elolvassa épp úgy mint te is. Ha az ötvenedik oldalon van akkor valószínű hogy senki nem fogja látni és így pénzt se fog neked csinálni.

Ha az első oldalon akarod a blogod akkor meg kell tanulni hogy mi az az SEO (Search Engine Optimization) . Avval az első oldalra tudod hozni hogy mindenki lássa.

Az SEO alapjai nem nehéz, de rengeteg fortélya van. A fortélyt kifigurázni időbe tellik. Utánna pedig állandóan tanulni kell mert más mindig fortélyosabb és lehagy minket és akkor az Ő weblapja-blogja lessz az első oldalán a guglinak.

A pénz keresés a bloggal jön majd magától ahogy tanuljuk az SEO-t.

Mennyi pénzt hoz ez a blog nekem? Nem árulom el, de meg lehet belőlle élni.

Mennyi pénzt fog a te blogod hozni? Nem tudom mert tőlled függ. Minél többet dolgozol vele annál többet hoz.

Amit elvetsz azt kapsz vissza. Mi már évek óta az interneten keressük meg a betenni valót. Most majdnem éjfél és még mindig itt dolgozok a blogomon.  Reggel felkelünk mikor kedvünk van és utánna azt csináljuk amihez kedvünk van és mindennap dolgozunk az interneten a blogjainkon és weblapjainkon. 7 nap egy héten. Amikor kedvünk van. Van hogy egész nap rájuk se nézünk.

Tehát ha a kérdés az hogy mire jó a blog? Akkor akár azt is mondhatjuk hogy a bloggal lehet pénzt keresni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.