Munka Angliában Mi Van

Munka Angliában

Van-e munka Angliában? Milyen munka van angliában és mik a lehetőségek.

Munka van, dolgozókat is keresnek. Fizetést is adnak. A fontos rész az az hogy nem szabad válogatni. Aki dolgozni akar az talál munkát és onnan fejlődhet tovább. Milyen munka lehetőségek vannak egy újjonan érkezőnek aki nem is beszéli a nyelvet?  Segédmunka!

 Munka Angliában


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahhoz hogy valaki munkát találjon Angliában az egyik legfontosabb hogy a nyelvet beszélje. Anélkül igen nehéz akármit is találni, még takarítói állást is mert nem tudják elmagyarázni mit kell csinálni és kérdezni se tudnak semmit az illetőtöl.

Több magyart is segítettünk már munkához és mikor kérdem őket hogy beszélnek-e angolul, a legtöbb azt mondja “egy kicsit”. Ez azt jelenti hogy semmit. OK, No, How are you, nem tudni angolul beszélni.

Ha valaki nem beszél többet akkor az nem tud semmit. Ha nem tudja az utcán megkérdezni merre kell menni ide oda, az nem tudja a nyelvet. Aki nem tud egy céghez bemenni és megkérdezni van-e munka, az nem tud angolul beszélni. Ha nem érti amit mondanak neki az nem tud angolul beszélni. Ezt ell kell igy fogadni, másképp soha nem lessz neki munka Angliában.

Ha valaki nem beszéli a nyelvet, akkor leszűkül a lehetősége, tehát ami munka csak jön az útjukba azt mindig el kell fogadni mert lehetőséget ad.

Vannak magyarok akik nem beszélik a nyelvet és dolgoznak, mert vagy valaki beprotezsálta őket, vagy jó helyen voltak jó időben és szerencséjük volt.

Mennyit fizet a segédmunkás munka? Minimum bért ami most (Március 2012) kb £6.08 font. Itt a tablazat az Angol Állami weboldalról. http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Employees/TheNationalMinimumWage/DG_10027201

  • £6.08 – 21 és fölötti életkor
  • £4.98 – 18-20 éves kor
  • £3.68 – akik már befejezték az iskolát de nem érték el a 18 évet
  • £2.60 – Szakmunkás tanulók akik még nem érték a 19 évet vagy már elérték de még az első osztályban vannak

Aki mástól várja hogy munkát szerezzen neki az valószínű hogy hamarosan vissza fog menni Magyarországra mert nem fog találni semmit magának. Akinek semmi se jó valami ok miatt, (nem elég pénz, én azt nem csinálom, nem vagyok én más kapcája stb gondolkodás) az se fog semmit se találni és haza fog menni hamarosan.

A munka, akármilyen is legyen, ajándék és nem járandóság. Ha valaki negatívan beszél és gondolkodik arról aki a kenyerét fizeti az hamarosan munka nélküli lessz.
Itt nem tolerálják az ilyen beszédet és gondolkodást.
Munka van bőven, de csak annak aki megbecsüli és a legjobb tudása szerint csinálja.

A minimum fizetésből jól meg lehet élni és spórolni is lehet. Ha valaki családdal érkezik az nem fog megélni egy minimum béres fizetésből. Ne is vágjanak neki mert csak a kis spórolt pénzük fog elfogyni és mehetnek haza.

Családosoknak mindkét félnek kell dolgozni ahhoz hogy biztonságban legyenek anyagilag. Nagyvárosokban mint London, Manchester, Hull, Liverpool, Leeds, stb. könyebb munkát találni, mert sok a bevándorló ami azt jelenti hogy a cégnél már valószínű dolgoznak Magyarok akik tudnak tolmácsolni vagy elmondani mit kell csinálni.

Munka Angliában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.