Munkalehetőség Angliában

Munkalehetőség Angliában aki beszéli valamennyire a nyelvet. 

dolgozni anliaban

Londontól északra Welham Greene – Hatfield környékén  van munka lehetőség külömböző cégeknél munkaerőre. Kell hozzá egy alap nyelvtudés olyan szinten hogy megértse az illetö amit mondanak és el tudja magyarázni amit akar mondani. Nem kell perfektül beszélni és nem számít akármennyire rosszul is beszél, de meg kell érteni és értetni magát. 

Ez alatt azt értem hogy a nyelvtan egyáltalán nem szükséges ha valaki a szavakat ismeri. Az Angolban, mint a Magyarban is, egy átlag ember csak 200-300 szavat használ a mindennapi életben. 

Ezek a munkák többnyire raktári munka mint pl a Tescó raktárban pakolgatni és rendeléseket megtölteni. Sofőr, targoncázás, stb. Kb £7 font kezdő órabérrel  indítják a dolgozót.

Ezek a melók angol muka közvetítő által vannak. Nem kell fizetni semmit nekik.

Van egy orientation (bemutató) beszélgetés. Az agencyhez be kell menni, ki kell tölteni egy jelentkezési lapot és utánna hívnak erre az orientációs beszélgetésre ami után megmondják mit kell majd csinálni a munkahelyen. Ez a beszélgetés kb kéthetente van. 

Persze ez a munkalehetőség országszerte megvan minden munkaközvetítőnél. A feltételek ugyanazok. Beszélni kell valamennyire a nyelvet és akkor van munka. Egyik se kerül pénzbe.

Kocsi nem muszály, mert a tömegközlekedés elég jól megvan szervezve, de van olyan meló is hogy néha més telephelyre kell menni és olyan esetben sokkal könnyebb kocsival. 

Most beszéltem épp egy ilyen munkaközvetítővel és azt mondja hogy "ők folyamatosan keresnek munkásokat".

Abból a fizetésből akár két személynek is símán meg lehet élni. 

Ezek az angol munkaközvetítő cégek úgy működnek hogy megegyeznek egy céggel, (mint mondjuk a Tescó) aláírnak egy kontraktot és attól kezdve csak rajtuk keresztül lehet oda bejutni. Más agency nem tud nekik munkást toborozni és Tescó se vehet fel senkit az agency tudta nélkül arra a bizonyos melóra amiben megegyeztek hogy az agency fogja a melósokat szolgáltatni rá.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.